Et helt unikt møtesenter

Splitter nye Sjølyst Møtesenter på Skøyen har åpnet dørene, og vi har tatt en prat med de kreative hodene bak det spektakulære møtesenteret.

«Møtesenteret er et helt spesielt sted, og den gode atmosfæren merkes så fort du trår innenfor dørene i lobbyen. Innredet med spesielt mange planter, er det som å komme inn en grønn og frodig park.» står det skrevet på hjemmesiden, og beskrivelsen kunne ikke vært mer passende.

Det hele startet da Sofia Rønning fikk en forespørsel om hun kunne være interessert i å være med på et prosjekt om et nytt møtesenter på Skøyen. Hun hadde tidligere vært med på å bygge opp samt utvikle booking, møterom- og arrangementsavdelingen for DNB Bjørvika Hovedkontor, som sto nytt i 2012. Sodexo hadde allerede kontrakt på kantinevirksomheten på det nye prosjektet, og Sofia, som ikke takker nei til en utfordring, bestemte seg for å bli med.

– Jeg sa ja, at jeg gjerne kunne hjelpe, og så fikk jeg etter hvert spørsmål om jeg ville være prosjektleder for hele prosessen, og deretter også drifte det som daglig leder når det åpnet. Jeg måtte ta en runde med meg selv, men så tenkte jeg at jo, det hørtes veldig spennende ut. Bjørvika gikk av seg selv, og jeg kunne tenke meg en ny utfordring.

Sjølystparken møtesenter på Skøyen.
Himmelen møterom på Sjølystparken møtesenter.

Og en ny utfordring fikk hun. Ikke lenge etter at Sofia takket ja til rollen som prosjektleder, begynte ryktene å gå om et nytt virus. Det tok ikke lange tiden før hele landet var i lockdown, og planene rundt Sjølystsenteret måtte omorganiseres.

– Så kom korona. Vi var heldigvis allerede ferdig med forretningsideen og hvordan innredningen skulle bli. Dialogen med Fram Eiendom, eierne av det nye møtesenteret, om hva som måtte til for at vi skulle kunne drifte i praksis med tanke på arkitekter og sånn, var gjennomført, så da var det egentlig bare å sette seg ned og planlegge markedsføring, rutiner, retningslinjer og så videre, mens vi ventet på at landet skulle «åpne» igjen.

Bånn gass

I april var det igjen bånn gass med å sette konseptet i live. Dialogen Sofia har hatt med Fram var tett hele veien, og visjonen til eiendomsfirmaet var noe Sofia kunne stå bak 100%.

– Fram har hele tiden vært veldig klare på hva de har ønsket. Kenneth har hele tiden ønsket å bygge et helt nytt møtesenter med fokus på teknologi og digitale og innovative løsninger, forteller hun.

Kenneth, som Sofia nevner, er Kenneth Bye, CEO i Fram Eiendom. Han forteller oss at ideen bak Sjølyst Møtesenter var å bygge opp en destinasjon og en kontorpark med alle servicefasiliteter brukerne måtte trenge.

– Inkludert i dette var det å kunne tilby gode møteromsfasiliteter. Som en betydelig eiendomsbesitter på Skøyen, så vi i Fram Eiendom også et generelt behov for gode eksterne møterom, og dermed muligheten til å kombinere behovene lokalt på Skøyen og generelt, med å lage et «state of the art»-møtesenter. Med sin sentrale beliggenhet og enkle adkomst egnet det seg veldig bra. Sammen med møtesenteret får vi også etablert andre servicetilbud som kaffebar, møteplass og ulike tjenestetilbud både for leietakere og andre utenfor.

Minglesalen på Sjølystparken møtesenter.
Eventrom på Sjølystparken møtesenter.

En annerledes møteopplevelse

Når du først kommer inn på det flotte møtesenteret i Sjølystparken, vil synet som møter deg være grandiost. Det er ikke uten grunn at senteret har «park» i navnet sitt, noe som gjenspeiles i dekoren.

– Årstider og natur (himmel og jord) har sprunget ut fra naturelementene på området med sjø, grøntanlegg og så videre – derav navnet Sjølystparken. Vi spiller på dette både i inngangspartiet med parklignende elementer og årstider/elementer i navnene på de ulike rommene.

Bye forteller at de ønsker å gi de besøkende en helt unik opplevelse:

– I loungen med teaterfølelse, er tanken i utgangspunktet å prøve å gjøre besøket til en annerledes opplevelse – en du husker. Med teaterfølelsen vil loungen også fungere som en naturlig mingleplass før, under og etter et arrangement, samt et sted som kan benyttes til sosiale tilstelninger.

Sofia sier seg enig, og nevner at første gangen hun satte føttene sine i det som skulle bli Sjølystsenteret, så hun for seg en plass som skulle huse større eventer, kickoffs og julebord – men det må nok vente på seg en liten stund til …

Kompleks teknologi gjort enkelt – for alle

Det er ingen tvil om at nåtidens arbeidsplass er annerledes for mange, og vi må alle ta hensyn vi ikke har trengt til å ta tidligere. Sjølyst legger opp til et trygt arbeidsmiljø.

– Vi har digitale løsninger få andre har, og legger opp til at de som kommer kan ha trygge møter, videokonferanser eller arrangement. Det skal være mulig å sette opp alt selv, uten å måtte betale for tilleggstjenester som tekniker – selv om en tekniker vil være tilgjengelig ved behov.

På Sjølystsenteret er målet høy standard og en følelse av eksklusivitet, med personlig service og god kompetanse blant de som jobber der.

Sofia kan du møte i resepsjonen:

– Min jobb fremover blir å stå i resepsjonen med drifting av senteret som daglig leder. Etter hvert som det er mulig å ønske flere mennesker velkommen igjen, må vi begynne å rekruttere menneskene vi trenger med riktig kompetanse og serviceinnstilling, slik at senteret kan oppnå sitt fulle potensiale.

Så, ikke nøl med å holde deres neste workshop på Sjølystparkens nye møtesenter – så klart etter regjeringens retningslinjer!

 

 2021-02-11

has been added to the order